Indianere og europæere i 1500-tallets Mexico – nye kilder og ny viden til erobringshistorien

Dette endagskursus er tilrettelagt som en udvidet introduktion til Mesoamerika før og frem til den spanske erobring og den tidlige kolonitid. Hvor tidligere historiske fremstillinger, inkl. undervisningsmaterialer, primært har taget udgangspunkt i de spansksprogede kilder, vil vi på dette kursus se nærmere på et udvalg af de indianske stemmer, og dermed nærme os de historiske begivenheder før, under og efter erobringen fra et andet synspunkt end det europæiske. Vi kan således opnå et mere nuanceret og komplekst syn på kulturmødet, kolonihistorien, og ikke mindst indianernes rolle i det historiske forløb.

Kurset kan tjene som baggrund for et undervisningsforløb med udgangspunkt i anvendelse af bogen Opdaget? Mødet mellem indianere og europæere i 1500-tallets Mexico (Jesper Nielsen, Forlaget Columbus, København, 2018), som er skrevet netop med henblik på historieundervisningen i gymnasieskolen. Kursusdeltagere vil kunne købe et undervisereksemplar af bogen til en favorabel kursuspris.

Afholdes på gymnasiet eller på KU

Kurset kan bookes som et lukket kursus, hvor I får kurset på besøg på jeres gymnasium. I kan evt. gå sammen med andre gymnasieskoler i kommunen/regionen. Dato aftales indbyrdes.

I efteråret 2020 udbydes der et åbent kursus på Københavns Universitet fredag d. 4. september kl. 9:00-16:00.

Pris

For et lukket heldagskursus på besøg hos jer, er prisen DKK 16.100,- (ekskl. moms og transport). Adgang til case-materiale er inkluderet i prisen.

For et åbent kursus på KU er prisen DKK 1.995,- pr deltager (ekskl. moms). Forplejning samt adgang til case-materiale er inkluderet i prisen. Hvis en dato ikke fremgår af siden her, er I velkomne til at kontakte os for at høre om eventuelle kommende kursusdatoer.

Tilmelding

Ønsker I kurset på besøg på jeres gymnasium, eller vil du tilmelde dig kurset d. 4. september 2020, så kontakt os for yderligere information.

Tilmeldingsfrist for det åbne kursus i september er fredag d. 14. august 2020.

KONTAKT OS FOR AT BESTILLE KURSET