Indianere og europæere i 1500-tallets Mexico – nye kilder og ny viden til erobringshistorien – Københavns Universitet

Forside > Aktuelt > Indianere og europæere...

09. juli 2018

Nyt kursus

Heldagskursus om erobringshistorie for gymnasielærere

Dette endagskursus er tilrettelagt som en udvidet introduktion til Mesoamerika før og frem til den spanske erobring og den tidlige kolonitid. Hvor tidligere historiske fremstillinger, inkl. undervisningsmaterialer, primært har taget udgangspunkt i de spansksprogede kilder, vil vi på dette kursus se nærmere på et udvalg af de indianske stemmer, og dermed nærme os de historiske begivenheder før, under og efter erobringen fra et andet synspunkt end det europæiske. Vi kan således opnå et mere nuanceret og komplekst syn på kulturmødet, kolonihistorien, og ikke mindst indianernes rolle i det historiske forløb.

Kurset kan tjene som baggrund for et undervisningsforløb med udgangspunkt i anvendelse af bogen Opdaget? Mødet mellem indianere og europæere i 1500-tallets Mexico (Jesper Nielsen, Forlaget Columbus, København, 2018), som er skrevet netop med henblik på historieundervisningen i gymnasieskolen. Kursusdeltagere vil modtage et undervisereksemplar af bogen.

Hvornår

I foråret 2019 udbydes der et åbent kursus i uge 11 ( marts). Den præcise dato annonceres efter nytår.

Kurset afholdes på Københavns Universitet.

Det er også muligt at booke et lukket kursus, hvor I får kurset på besøg på jeres gymnasium. I kan fx. gå sammen med andre gymnasieskoler i kommunen/regionen. Dato aftales indbyrdes.

Pris

DKK 1.500,- pr deltager (ekskl. moms). Forplejning samt adgang til case-materiale er inkluderet i prisen.

Tilmelding

Ønsker I kurset på besøg på jeres gymnasium, så kontakt os for yderligere information.

KONTAKT OS FOR AT BESTILLE KURSET