CAUTION! HISTORIANS AT WORK! Historiebrug – i teori og virkelighed – Københavns Universitet

Forside > Aktuelt > Nyt kursus

16. august 2018

CAUTION! HISTORIANS AT WORK! Historiebrug – i teori og virkelighed

NYT KURSUS

Heldagskursus om historiebrug for gymnasielærere.

Dette endagskursus giver en introduktion til de vigtigste teoretiske tilgange til historiebrug og viser, hvordan historiebrug kan undersøges i en række konkrete cases. Kurset giver værktøjer til at variere undervisningen i historiebrug, herunder vise hvordan historiebrug finder sted på mange forskellige niveauer af samfundet, fx i politik, populærkultur, medier, urbane landskaber mm.

Historiebrug handler om de mange måder, hvorpå historie er til stede og spiller en rolle i nutiden. Historie er en politisk og ideologisk kampplads, det indgår i identitetsopbyggelse både individuelt og kollektivt, og det er et fundamentalt udgangspunkt for menneskets forståelse af verden. Emnet er i stigende grad kommet i fokus i forskning, medier og undervisning. Dette afspejler sig også i den seneste gymnasiereform, hvor historiebrug er blevet en mere central del af historiefaget.

Hvornår

I efteråret 2018 udbydes der et åbent kursus fredag d. 23. november kl. 9:00-16:00.

Kurset afholdes på Københavns Universitet.

Det er også muligt at booke et lukket kursus, hvor I får kurset på besøg på jeres gymnasium. I kan fx. gå sammen med andre gymnasieskoler i kommunen/regionen. Dato aftales indbyrdes.

Pris

DKK 1.500,- pr deltager (ekskl. moms). Forplejning samt adgang til case-materiale er inkluderet i prisen.

Tilmelding

Tilmeldingsfrist for det åbne kursus er torsdag d. 1. november. Klik på link "Kontakt os for at tilmelde dig eller bestille kurset" længere nede på siden.

Ønsker I kurset på besøg på jeres gymnasium, så kontakt os for yderligere information.

KONTAKT OS FOR AT BESTILLE KURSET