24. februar 2017

Bestil fotoudstillingen Eyes on Syria – en tankevækkende rejse i Syriens historie og identitet

Udstilling

Med fotoudstillingen Eyes on Syria fortæller Kulturkurser.dk og Forlaget Orbis historien om et Syrien, der ikke længere findes. I kan få udstillingen på besøg gratis, og kombinere den med vigtige oplæg om Syrien. Disse oplæg varetages af forskere fra ToRS og omhandler bl.a. emner som Syriens historie, Syrien i dag, Syriens kulturarv og Islamisk stat.

Du kan læse mere om fotoudstillingen og oplæggene ved at downloade vores præsentationsmateriale

KONTAKT OS FOR AT BOOKE UDSTILLINGEN

Baggrund

Udstillingen er baseret på bogen Eyes on Syria og viser hverdagsbilleder fra Syrien i 1961, før krigen og ødelæggelserne. Danmark deltog det år i en mission for at redde truet kulturarv i Ægypten. Med på opgaven var tre danske fotografer. Rejsen gik fra Danmark gennem Europa, og videre til Syrien fra Tyrkiet, i et folkevognsrugbrød. I Syrien gik ruten blandt andet gennem Aleppo, Krak des Chevaliers, Maaloula og Damaskus. På deres vej blev de grebet af den rigdom af kultur og historie, som de mødte. De dokumenterede deres indtryk gennem omkring 150 fotos fra Syrien. Disse negativer er for nyligt dukket op i arkiverne på ToRSpå Københavns Universitet. I samarbejde med Det danske Institut i Damaskus er de bedste af dem nu udgivet i bogen Eyes on Syria, der har til formål at dokumentere kulturmøder. 

Eyes on Syria – billeder på håb for fremtiden

Der er tale om dokumentation af en fortid, som ikke længere er tilgængelig pga. de sidste års krig i området. Billederne videregives hermed til en større offentlighed som et stykke erindringsarbejde, der kan minde om fortiden og sætte billeder på håb for fremtiden, for håb bygger på bevidsthed om ens historie og identitet.